Fyldte chokolader

Opdateret: 16. apr. 2020


Jeg skal være den første til at indrømme at selve arbejdet med at temperere chokolade, nok ikke lige er min kop te. Selvom jeg er stor fan af chokolade, så er det altså et lidt større arbejde når man skal lave det selv, end jeg først lige havde antaget. Men jeg må nok komme til den konlusion, at når man står med chokolade udover det hele, i mens man panisk prøver at få chokoladen til rette temperatur, og oveni det lige får råbt lidt af sin kæreste, fordi man i øjebliket lige bliver lidt presset. Så er temperering af chokolade nok ikke lige noget for dig!

Men, jeg havde dog også lidt held med det! De chokolader jeg så fik lavet, smagte faktisk godt, og havde også det ''berømte'' knæk. Så udover at min kæreste nu har forbudt mig at temperer chokolade, når han er i nærheden, så var det alligevel lidt af en succes.


Jeg har i chokoladerne på billedet, brugt 2 forskellige fyld. Den ene er med massere af nougat og knas, og den anden er mælkechokolade blandet med noget fløde.

Nougat-knas.


Smelt sukkeret på panden, til et bliver gyldent brunt. Det er dog vigtigt at man holde øje med det, så det ikke når at blive brændt.

Når sukkeret har rette farve, smider man hasselnøderne i og rører det godt sammen med sukkeret. Panden tages derefter af varmen, og de karameliserede hasselnødder hældes ud på et bagepapir, så de kan køle ned.

Når det er kølet ned, kan man selv hakke dem i små stykker (Fungere bedst med en brødkniv) eller man kan bruge en minihakker, som jeg har gjort.

Nougaten skal over vandbad, og smeltes.

Når nougaten er smeltet, smides hasselnøde blandingen oven i, og det hele blandes sammen.

lad blandingen køle lidt ned, og kom det herefter i en sprøjtepose.


Mælke chokolade fyld.


Mælkechokoladen smeltes over vandbad, sammen med fløden.

ønsker man at tilsætte baileys, skal dette gøres efter at blandingen er kølet lidt af.


Temperering af chokolade.


Her skal man bruge - en gryde med lidt vand, glasskål og termometer.


Her skal der laves et vandbad. det er dog vigtigt at selve dampen ikke kan komme ud af gryden, da det så vil komme i chokoladen, og dette vil ødelægge den. Jeg bruger normalt en glasskål, men det er dog bedst at bruge en metalskål hvis man har dette.


Temperaturen er nøglen til det hele her! det er dette som sørger for at chokoladen har det rigtige knæk, og at det falder ud af formen uden besvær.


Fremgangsmåde (mørk chokolade)


Chokoladen skal hakkes fint, derefter skal 3/4 af chokoladen smeltes over vandbad, resten gemmes til senere. Man lader chokoladen smelte indtil der når 55 grader. Tag herefter skålen af vandbadet, og tilsæt resten af chokoladen. Lad chokoladen køle ned til 29 grader, i mens du rører langsomt i det. Når det når 29 grader, sættes det igen over vandbad, og varmes op til 31 grader. herefter er det klar til at komme i formene.

Når chokoladen har sat sig, kan det ønskede fyld kommes i chokoladeren.


Mælk: Smeltningstemperaturen ligger på 45 grader. Nedkøles til 28 grader og varmes op til 30 grader.


Lys: Smeltningstemperaturen er 45 grader. Nedkøles til 27 grader og varmes op til 29 grader.Held og lykke!

24 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

gateau marcel

churros