gateau marcel
Mangler du opskriften til en chokolade kage, som er meget simpelt, men alligevel indeholder nogle forskellige konsistenser? Så er denne kage nok det bedste svar!

denne franske kage, lover at opfylde dit chokolade behov. Og så smager den faktisk bare super godt.
175 g mørk chokolade (70 pct.)

175 g smør

175 g sukker

3,5 bæger past. æggeblommer

3 bæger past. æggehvider

125 g appelsin marmelade


Smør og sukker til at smøre formen.

Kakao pulver til drys.


Springform på 20 Ø.

Først tændes ovnen på 175 grader


Den mørke chokolade skal sammen med smørret, smeltes over et vandbad. Dette gøres i en glas eller stål skål, over en gryde med varmt vand. Chokoladen og smørret skal helst ikke blive for varmt, sørg blot for at det smelter sammen. Dernæst skal 100 g af sukkeret hældes op i en skål, og piskes hvidt og luftigt sammen med æggeblommerne. Det resterende sukker skal bruges, til æggehviderne. Æggehviderne piskes stive i en anden skål, og det resterende sukker tilsættes undervejs.

Chokolade og smør blandingen skal nu vendes forsigtigt med de piskede æggeblommer, derefter skal æggehviderne også foldes i. Det er altså vigtigt at man sørger for at beholde så meget af luften som man kan i blandingen, derfor skal det også vendes forsigtigt med den resterende dej.


Nu skal springformen smøres, ved hjælp af smør og sukker. Dette gøres ved at smørret gnides på indersiden af springformen, så det dækker hele springformen. Dernæst skal sukkeret drysses i springformen og det overskydende skal bankes af.


Halvdelen af moussen skal nu i springformen, mens den anden halvdel stilles i køleskabet. Den skal nu i ovnen i ca. 30 minutter.

Lad den derefter køle af.


På den nu afkølet bund, skal appelsin marmeladen fordeles i et jævnt lag.

Den resterende mousse skal dernæst hældes over, og kagen skal i køleskabet, så kagen kan sætte sig i et par timer.


Inden servering drysses der kakao pulver over kagen.

38 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

churros