hindbær mousse med mirror glaze

Opdateret: 16. apr. 2020
Som første gangs ''glaze og mousse laver'', kastede jeg mig blindt ud i dette svære, men faktisk også overraskende letter end jeg troede, projekt. Hvis man har set den store bage dyst eller bare har kigget rundt på instagram, kan man nok ikke undgå at få kendskab til denne trend indenfor mirror glaze. Efter at have smagt det, og lavet det. Så er jeg heller ikke i tvivl om hvorfor, det er blevet så monster populært. Det ser jo både godt ud, og smager himmelsk.


I længe har jeg gået og spekuleret over om jeg mon bare skulle kaste mig ud i dette glaze projekt, efter en lang-lang pause fra bagning. Jeg tænkte selvfølgelig, at det måske var et alt for stort spring at starte op med at lave en af de lidt sværere kager. Men med mit utålmodige sind, så gik jeg altså bare igang. Jeg kom jo egentlig også frem til at det lykkedes, og det måske ikke var så svært, som jeg lige først havde antaget. Det kræver dog at man læser opskriften godt igennem først, og acceptere at det er en af de kager som vil tage lidt mere tid end først beregnet. Jeg var nemlig sikker på, at det kunne snildt klares på under 2 timer. Der tog jeg så godt nok også fejl.

Så! tålmodighed er nogle gange nøglen, til en vellykket kage!


Til selve moussen brugte jeg en silikone form, med halv kugler (Ø 6cm.), men man kan dog også bruge andre forme. det skal bare være silikone forme, så man let kan få den frosne mousse ud af formen igen.Black magic bund


150 g hvedemel

1 1/4 dl mælk

1/2 dl olie (rapsolie)

250 g sukker

50 g kakaopulver

1 tsk natron

1 tsk bagepulver

2 tsk vaniljesukker

2 knsp salt

1 æg

1 1/4 dl espresso shot, færdigbrygget filter kaffe kan dog også bruges.hindbær mousse


250 g frosne hindbær

1,5 dl sukker

1-2 spsk vaniljesukker

5 blade husblas

5 dl fløde


Glaze


4.5 blade husblas

113 g glukosesirup

113 g sukker

68 g vand

75 g kondenseret mælk

113 g hvid chokolade

pastafarve efter eget valg.


Black Magic bund


I denne opskrift vil der være nok til 2 bradepander, men dette kommer vi ind på senere.

Det er altid en fordel at lave selve bunden først, så den har tid til at køle af.


start med at tænde ovnen på 175 grader, og gør 2 bradepander klar med bagepapir.


Først røres de tørrer ingredienser så sammen heraf hvedemel, sukker, kakaopulver, natron, bagepulver, vaniljesukker og salt. Herefter tilsættes æg, mælk olie og kaffe.


har man ikke mulighed for at tilsætte et shot espresso, kan man også lave noget filterkaffe, og eventuelt koge det lidt ind, så smagen altså bliver mere intens.


I dejen er der som sagt til 2 bradepander, så du tager halvdelen af dejen og hælder ud på bradepanden. selve kagen skal være tynd, så det er vigtigt at man også sørger for, at dejen er ordentlig spredt ud, samt er lige tyk over alt.

herefter bages den i ovnen, i ca. 7-9 minutter. man skal dog lige holde øje med kagen, så den ikke får for meget.


Når kagen er kølet af, udstikkes den til den ønskede størrelse. Jeg brugte en rund udstikker i samme størrelse, men man kan dog også bruge glas eller andet.Hindbær mousse


som det første skal man have lagt husblasen i vand, det skal ligge i vand i ca. 10 minutter.

De frosne bær skal i en gryde, sammen med sukker og vaniljesukker. De skal helst ikke op og koge, men jeg lader det dog stå indtil sukkeret er opløst. Herefter tilsættes den udblødte husblas, og røres ud i massen. Fjern herefter gryden fra varmen.


Alle kernerne fra hindbærende skal altså også sies ud, og dette plejer jeg at gøre et par gange, således at alle de små kerner er væk. Det er ikke så rart at finde små hårdere kerner, i en ellers blød mousse. Man tager altså bare en si, samt en skål og begynder at mose hindbærende. Dette gentages ind til man kun har væden tilbage.

(Er man ikke så glad for madspild, lærte min svigermor mig lige et smart trick. har man rester tilbage af Hindbær moussen, kan de mosede hindbær som ikke kommer i moussen, altså spises sammen med den resterende mousse. Det smager også ret godt!)


Imens væden står og køler ned, kan man med fordel piske fløden til flødeskum. Når dette er gjort, tilsætter man ca. en kvart del af flødeskummen til hindbærvæden og piskes sammen. Derefter hælder man hindbærblandingen over i resten af flødeskummen. Dette vendes forsigtigt sammen, så luften i flødeskummen ikke bliver slået ud.


Hæld hindbærmoussen i en sprøjtepose, og kom moussen i formen. sørg dog for at der er plads til selve bunden.

Inden moussen ryger i fryseren, skal Black Magic bunden puttes i toppen af formen (altså oven på hindbær moussen selvfølgelig.)Mirror glaze


Som det første, skal husblasen udblødes. den skal ligges i vand, i ca. 20 minutter.

I mens kan man gå i gang med glukosesirup, vand og sukker. dette skal koges op i en gryde, indtil sukkeret er opløst.

Derefter tilsættes den kondenseret mælk, og gryden tages af varmen.

husblasen tilsættes, og det røres forsigtigt i blandingen.

Den hvide chokolade kommes i en høj kande, hvor den varme væske hældes oven på. Det er vigtigt at den hvide chokolade er hakket, så det har nemmere ved at smelte.

dernæst tilsættes pastafarven, og det hele blendes forsigtigt sammen med en stavblender, indtil glazen er blank, og man kan spejle sig i den.

Her skal stavblenderen helst holdes lidt skævt, og ikke bevæges for meget. da man ellers vil få en masse luftbobler i glazen.

Glazen skal derefter køles ned til 35-36 grader, så den får rigtige konsistens.

til sidst hældes glazen over kagen.

58 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

gateau marcel

churros