churros

Opdateret: 16. apr. 2020
En afternoon snack, som aldrig slår fejl.

Churros er en snack, som alt i alt smager helt igennem fantastisk. Man kan lave det efter hver sin smag, og dyppe den i alverdens saucer. Samtidig er de også ret nemt at lave!
Ingredienser:


2 1/2 dl vand

50 g smør

200 g hvedemel

1/2 tsk salt

1/2 tsk bagepulver

3 tsk kanel

50 g sukker

2-3 æg (Til dejen har rette konsistens)

2 tsk vaniljesukker


Smagsneutralt Olie til friture


Først skal der bruges en gryde, heri kommes der smør, vand og salt i kog. Der laves en blanding af hvedemel og bagepulver, som herefter sigtes i den varme smørblandingen, mens gryden stadig er over varme. Dette skal Røres godt sammen, her anbefaler jeg at bruge en håndmixer. Dog kan håndkraft også bruges.

Fjern nu gryden fra varmen, og tilsæt vaniljesukker, kanelsukker og sukker.

Pisk et æg i dejen af gangen, og tilsæt indtil dejen har en fast, men blank tekstur. Det er vigtigt at dejen hverken er for tynd, eller for tyk. Det skal være muligt at kunne presse det ud af en sprøjtepose, men det må heller ikke kunne flyde ud af sprøjteposen selv.

Hæld den færdige dag i en sprøjtepose af stof, med en stor stjernetyl.


Olien skal herefter i en gryde, her bruges der 1-2 l. Alt efter hvor stor gryden er. Gryden skal ca. være halvt fyldt. Olien skal lægge på 170-180 Grader. Herefter sprøjtes dejen i den varme olie i lange stænger, og klippes af med en saks. De skal koge i 4-5 minutter, til de er sprøde og har en gylden farve.


De færdige Churros kan drysses med kanelsukker, chokolade sauce eller hvad men lige er til!39 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

gateau marcel